panevritmia.info Споделено от практикуващи Паневритмия

Споделено от практикуващи Паневритмия


По какво, според вас, Паневритмията се различава
от спорта, бойните изкуства и танците?
 

Ако спортът е дисциплина на тялото, бойните изкуства - на тялото и духа, а танците - на тялото и душата (поради присъствието на музика), то Паневритмията обединява всичко в хармонично единство, стимулирайки физическото тяло чрез движение, сърцето и душата чрез музика и ума и духа чрез слово.
Иглика Б., 30г.

Това, което отличава Паневритмията е лекотата, с която се изпълнява. Тялото не се напряга излишно, а се изпитва вътрешна радост, точно такава, каквато децата изпитват.
Димитрина Д., 24г.

Удивителна е способността на Паневритмията да трансформира негативните състояния в позитивни, да снема товара от тялото и душата и да дава изобилно Сила за Живот.
Камелия Н., 46г.

Тя се отличава от спорта и танците по осъзнатата духовност.
Адриан М., 27г.

Паневритмията хармонира енергиите на организма. Тя успокоява и
уравновесява личността. Настройва организма на честотата на космическия ритъм. Тя може да се практикува от всеки, който желае да се усъвършенства: да бъде по-здрав, по-силен и по-красив. Това не се отнася до спорта, бойните изкуства и танците. За да се занимава човек с тях, трябва да бъде по-млад и по-богат.
Надка И., 53г.

Паневритмията има добра философска основа, дава свобода на изява, липсва съревнование, нездрави амбиции, води до духовно израстване и много силно се усеща връзката с Божествения свят. Това е един по-кратък и много сигурен път за самоусъвършенстване от спорта и танците. Ползите от това не са само лични, но се разпростират, макар и неуловимо, върху околните.
Златозара Д., 44г.


Паневритмията се отличава от спорта по уникалната музика и хармонията, която се получава от колективната игра на упражненията в концентрични кръгове. Позитивното отношение на хората един към друг след това и през целия ден!
Соня П., 42г.

Паневритмията физически натоварва умерено и равномерно всички мускулни групи. Психически разтоварва от стресове, блокажи и отрицателни мисли. Енергийно хармонизира двете основни течения в организма: ляво и дясно, ин и ян, магнетично и електрично. Умствено - развива концентрация и абстрактно-логично мислене, но на по-високо ниво. Емоционално - танцуването е съчетано с осъзната работа върху себе си и връзката с Природата, като тялото естествено се наслаждава на ритъм и движение.
Светлана Е., 42г.

Паневритмията се отличава с радостта от движението, общуването с хората от кръга и природата наоколо.
Снежанка Г., 40г.

Паневритмията е духовна практика, която се играе сред природата и носи душевен мир на играещите
Ани Л., 62г.

 

Защо избрахте да практикувате Паневритмия?


Избрах Паневритмията, защото Паневритмията ми дава крила и преодолявам препятствията през деня с усмивка.
Димитрина Д., 24г.

Избрах Паневритмията, защото като играя Паневритмия, по най-лесния начин събирам най-много енергия.
Павел М., 39г.

Практикувам Паневритмия, защото от нея се чувствам заредена с много положителна енергия и пълна със сили.
Мария И., 53г.

След като пробвах да играя Паневритмия, разбрах, че тъкмо това ми е липсвало много досега. Тя не е просто група физически упражнения, но една цяла наука за живота, която си заслужава да бъде изучавана.
Сияна Д., 30г.


Избрах Паневритмията, защото се играе на открито, чувстваш магията на природата.
Детелина И., 43г.

Практикувам Паневритмия, защото ме зарежда с енергия, чувствам се добре, денят ми е по-хубав, ако го започна с Паневритмия.
Лидия А., 41г.

Много е приятно да се играе Паневритмия! Чувствам лекота, изпълвам се с добро настроение, любов и оптимизъм, които остават в мен през целия ден. Особено сред природата в неделя усещането е неотразимо.
Марина С., 46г.

Практикувам Паневритмия, защото Носи ми радост, чувствам се едно с природата и по-близо до Бога.
Йорданка С., 42

Избрах Паневритмията, защото вътрешно ме пречиства, чувствам се щастлива и свободна.
Соня П., 42г.